Slzovka

Datum: 15.6.2016
Slzovka

"bílá perla východu"

Příznivé účinky

Čistí organismus od nánosů ze živočišných potravin a tuků a používá se též k podpůrné léčbě při celkovém zahlenění.

Pomáhá uvolňovat živočišné tuky a zatuhlá ložiska škodlivin z organismu jako cysty, myomy, strumy, fibromy, různé druhy nádorů. Je účinná při otocích končetin. Uvolňuje napětí šlach a křeče v končetinách a snižuje „špatný" cholesterol.

Posiluje plíce, obzvláště při kašli a po respiračních nemocech (po virozách, chřipkách, zánětech průdušek a plic). 

Posiluje žaludek a slezinu a odvádí z organismu přebytečnou vodu.

Je velmi vhodná při DNĚ, žlučníkových a ledvinových kamenech, angíně pectoris, revmatických onemocněních, artróze, metabolických syndromech (vysoký krevní tlak, obezita, srdeční nemoci), celiakii či Crohnově nemoci.

Má příznivý vliv na pokožku, kterou udržuje hebkou a vláčnou. Chrání před ekzémy, záněty kůže (lupénka, akné, růžovka, bércové vředy) a zpomaluje šedivění vlasů.

Odvar ze slzovky se považuje za velmi léčivý pro těžce nemocné pacienty, neboť spolehlivě působí při žaludeční a střevní slabosti, upravuje průjmy a podporuje funkci jater.

 

Užití 

Slzovku přidávejte občas po troškách při vaření naturální rýže, pohanky, bulguru, jahel. Výborně zahustí polévku, uvařená a rozmixovaná je skvělým základem do pomazánek. Vyzkoušejte jí zapéct s houbami.

Chcete jíst jinak? Napište nám, rádi poradíme a najdeme vhodné potraviny a recepty.