Linecké bez lepku

Datum: 20.12.2016
Linecké bez lepku

Tohle linecké nemá obdoby. Pokud nemáte alergii na lepek vyměntě pohankovou mouku za celozrnnou špaldovou.

100 govesné mouky
100 gcelozrnné pohankové mouky
200 gmandlové mouky
120 gmásla
130 mljavorového sirupu
1/2citronu (kůra)
špetkasoli

Postup:

  • Smíchejte povolené máslo, javorový sirup a citronovou kůru
  • Do směsy pomalu za stáleho míchání přisypávejte špaldovou, mandlovou i ovesnou mouku.
  • Uhnětené těsto zabalte do fólie a nechte ho přes noc odležet v lednici.
  • Druhý den těsto rozbalte, rozdělte na dvě poloviny a dostatečně prohněťte, aby se s ním lépe pracovalo.
  • Těsto vyválejte (pomožte si pečícím papírem) na tloušťku asi 3 mm, snažte se zachovat rovnoměrnost.
  • Vykrájejte libovolné tvary.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170 °C 3 - 7 minut (podle tloušťky těsta)
  • Nechte zcela vychladnout a poctivě namažte marmeládou.

 

 

Galerie

Chcete jíst jinak? Napište nám, rádi poradíme a najdeme vhodné potraviny a recepty.