Linecké z pohankové a špaldové mouky

Datum: 27.12.2014
Linecké z pohankové a špaldové mouky

Vyzkoušejte variantu zdravějšího lineckého cukroví z celozrnné špaldové a pohankové mouky.

200 gpohankové mouky
300 gcelozrnné špaldové mouky
100 gjavorového sirupu
270 gmásla
 jahodový džem

Postup:

  • Suroviny smícháme a vytvoříme těsto.
  • Těsto uložíme alespoň na hodinu do chladu.
  • Těsto vyválíme asi na 3 mm plát a začneme vykrajovat požadované tvary.
  • Troubu předehřejeme na 150 stupňů a pečeme asi 20 minut.
  • Na slepování jsme použili francouzský jahodový džem s vysokým obsahem ovoce bez přidaného cukru (najdete ho také u nás v obchodě).

 

Chcete jíst jinak? Napište nám, rádi poradíme a najdeme vhodné potraviny a recepty.