Mungo polévka

Datum: 7.6.2016
Mungo polévka

Pokud máte rádi indickou či asijskou kuchyni, pak si tuhle polévku zamilujete. Kombinace kurkumy, čerstvého koriandru, skořice a římského kmínu je prostě báječná.

1 hrnekmungo fazolí (neuvařených)
2šalotky
3 stroužkyčesneku
1 lžičkakurkumy
1,5 litruzeleninového vývaru/vody
1 lžíceghí
1chilli paprička
1/2 lžičkymleté skořice
1/2 lžičkymletého římského kmínu
 mořská sůl
na servírováníčerstvý koriandr

Postup:

  • Fazolky mungo namočíme přes noc do vody.
  • Ve středním hrnci orestujte na rozpuštěném ghí na jemno nakrájenou šalotku.
  • Když je měkká, přidejte nadrcený česnek a chvíli na to i koření. Zamíchejte a minutu restujte.
  • Přidejte přeceděné fazolky, jemně pokrájenou chilli papričku, sůl a zalijte vše vývarem/vodou. 
  • Přiveďte k varu a částečně přiklopené nechte jemně vařit dokud nebudou fazolky měkké, přibližně 45 minut. 
  • Možná bude třeba dolít trochu vody, to závisí i na tom, jak dlouho jste fazolky namáčeli a také na tom, jak hustou polévku máte rádi.
  • Hotovou polévku ještě dochuťte solí a servírujte s čerstvým koriandrem. 

Chcete jíst jinak? Napište nám, rádi poradíme a najdeme vhodné potraviny a recepty.