Pohankový tabbouleh

Datum: 29.9.2014
Pohankový tabbouleh

Výborné a přitom lehce stravitelné jídlo arabského původu. Jako základ můžete použít klasický bulgur nebo kuskus. My jsme použili pohanku.

1 šálekloupané pohanky (kroupy)
1 a půl šálkuvody se lžičkou soli
hrstčerstvé petrželky kudrnky
hrstčestvé máty
4 většírajčata
1okurka
2cibule
3 stroužkyčesneku
1mrkev
1citron (šťáva z něj)
2 plolivového oleje
na dochucenísůl, pepř

Postup:

  • Pohanku propláchněte ve studené vodě a vařte 2-3 minuty v osolené vodě.
  • Poté ji nechte 20 minut dojít a vychladnout.
  • Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře.
  • Nakrájejte zeleninu na drobné kostičky a vložte do větší mísy.
  • Přidejte pohanku, dresink, petržel, mátu, dle chuti opepřete, osolte.

 

Náš tip: Vynikající je s cizrnovým hummusem

Chcete jíst jinak? Napište nám, rádi poradíme a najdeme vhodné potraviny a recepty.